Datum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

 

 

Home Vijesti
Hirek
Sastanak 8. generacije maturanata Paulinuma Drucken E-Mail
Freitag, den 20. Juli 2012 um 10:42 Uhr

20. juna su sastali maturanti koji su pre 40. godina završili svoje školovanje u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Paulinum. Oni su od 1968-1972 bili učenici gimnazije kao 8. generacija. Sastanak je vodio Vlč. Posa László iz Bečeja. Od maturanata više od polovina je prisustvovalo ovom sastanku. Nekadašnji učenici su posjetili svoj "Alma mater". Sastanak je prošlo u dobrom raspoloženju, i posle svete mise obišli su grad.

 

 
Izdanje novog CD-a sa Scholom Cantorum Drucken E-Mail
Dienstag, den 17. Juli 2012 um 08:46 Uhr

Subotička klasična gimnazija i sjemenište "Paulinum" 25. januara je otvorila  50. jubilej ove ustanove. Tada je objavljeno da će se ovaj jubilej  obeležiti sa više manifestacija, nastupa i izdavaštva. Što se tiče izdavaštva, izdali smo novi CD. Ovaj CD je za hor Schola Cantorum Paulinum.

 

Knjižica koja se nalazi u CD-u prikazuje u kratkim crtama gimnaziju i sjemenište. Zatim osnivanje hora i rad u slikama.

Za nas ovaj snimak puno znači, jer nas podsjeća na puno rada. Za slušaoce vjerujemo, za vreme slušanja ovog snimka pružaće duhovno zadovoljstvo. CD će se moći kupiti na određenim mestima , posle jesenje promocije.

 

 
Naša škola u novosadskom radiju Drucken E-Mail
Donnerstag, den 28. Juni 2012 um 10:56 Uhr

U maju i junu nema srednje škole , gde radio i tv stanice ne prave intervju o upisu. Neke škole vrše kampanju tako da  izlaze u osnovne škole, dok kod drugih mediji posećuju iste.

To se desilo prošle nedelje i sa našom gimnazijom. Iz novosadskog radija Matko Margita je napravila reportažu o našoj školi, koji je već ove nedelje i emitiran.

 
Završna svečanost i objava rezultata maturanata Drucken E-Mail
Dienstag, den 26. Juni 2012 um 11:03 Uhr

U subotu 16. juna, još jednom je zazvonio školsko zvono označavajući početak završne svečanosti za maturante, koji su se rastali od ove ustanove. Na svečanosti su prisustvovali članovi ispitne komisije, ostali profesori odgijitelji,djelatnici škole, roditelji, rodbina, poznanici i dobročinitelji. Velika je čast za našu ustanovu što je svojom prisustvom uzveličao ovu svečanost g. Imre Kern iz Pokrajinske vlade Vojvodine.

Svečani program je počeo sa pesmom " Prašta se već stari đak", zatim je   Attila Pisák  je recitirao pjesmu "Još nije dosta" od  Váci Mihály. Nakon toga direktor škole Msgr. Jožef Mioč proglasio je uspjeh mature. Iza proglašenja govorio je najprije razrednik maturanata Laslo Baranyi, a u ime maturanata zahvalio se Dario Marton. U nastavku programa odsviran je violinski duet a zatim su svi prisustni čestitali maturantima za postignut uspeh.

 
Poklon od Tölgyesi Magdolne Drucken E-Mail
Dienstag, den 26. Juni 2012 um 10:25 Uhr

Svaka škola poseduje manju ili veću biblioteku. Tako je i sa Gimnazijom i Sjemeništem "Paulinum" . Kada je naš sadašnji direktor i rektor Msgr Miocs József preuzeo vođenje škole, biblioteka je posedovala 1700 knjiga. Danas biblioeka broji desethiljada knjiga. Nedavno smo dobili poziv iz Bačke Topole od gospođe Tölgyesi Magdolne koja je želela da pokloni knjige Paulinumu. Sa malim kombijem smo otišli po knjige. Ovaj paket sadrži knjige za obavezno štivo, knjige iz gramatike, knjie duhovnog sadržaja i leksikone. Zahvalni smo darovatelju, neka Bog plati njenu dobrotu.

 
A sad adio… Drucken E-Mail
Dienstag, den 26. Juni 2012 um 08:42 Uhr

Kao što sve ima svoj početak, tako ima i svoj kraj. I nama se (napokon) završila ova školska godina. S „velikom tugom u srcu“ oprostili smo se od naše škole i poglavara u srijedu 6. lipnja. U zajedništvu s odgojiteljima, profesorima, roditeljima te djelatnicima škole proslavili smo svetu misu – Te Deum u kojoj smo ujedno i zahvalili Bogu za proteklu školsku godinu. Najboljim učenicima uručene su prikladne nagrade za marljivi rad. Veoma se radujemo tromjesečnim ljetnim ferjama koje su nam itekako potrebne J. Vidimo se u rujnu!

 
Bili smo u Etno kući i u mini zoološkom vrtu Drucken E-Mail
Montag, den 25. Juni 2012 um 11:32 Uhr

Naše slobodno vrijeme pored rekreacije nastojimo da izkoristimo i za nova saznanja. U subotu 09. juna zaista je bilo interesantan izlet kada smo bili u Ludošu u nekadašnjoj Guljaš čardi. Pored čarde se nalazi i zoološki vrt, ribnjak, igralište, mogućnost za prenoćenje i restoran. Iza restorana se nalazi malo jezero sa egzotičnim vodenim biljkama, a u zoološkom vrtu se nalazi oko 70 vrsta ptica i drugih životinja. Možemo reći da smo imali sadržajno poslepodnevno druženje.

 
Bio nam je u posjeti vlč. Tapolcsányi Emánuel Drucken E-Mail
Montag, den 25. Juni 2012 um 10:16 Uhr

Stari običaj u Paulinumu, da kada bivši sjemneništarac završi svoje studije i postane svećenik, posjeti svoj "alama mater" i podjeli svoj mladomisnički blagoslov. Tako je bilo 06. juna kada nas je posjetio Vlč. Tapolcsányi Emanuel iz zrenjaninske biskupije, koji sada u Kikindskoj župi vrši dužnost kapelana. Poslepodnevno slobodno vreme je podelio sa nama, a uveče Svetu misu prikazao za nas i podelio nam je mladomisnički blagoslov.

 
Posetili su nas iz Kaloče Drucken E-Mail
Donnerstag, den 21. Juni 2012 um 09:15 Uhr

Prošle nedelje su nas posetili vlč. dr. Mészáros István kancelar  nadbiskupije  kaločke i vlč. Sebők Norbert bolnički dušobrižnik. Pošto su posjetili znamenitosti grada Subotice, došli su u gimnaziju i sjemenište Paulinum. Goste je primio rektor Paulinuma, protumačio im sadašnji status i funkcionirenje ove značajne biskupijske institucije.

 
Uskrsni radio program Drucken E-Mail
Dienstag, den 17. April 2012 um 08:58 Uhr

 
<< Start < Zurück 71 72 73 74 75 76 77 78 Weiter > Ende >>

Seite 72 von 78