Datum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

 

 

Home Vijesti ZA OSMAŠE Postani i Ti dio zajednice Paulinuma!
ZA OSMAŠE Postani i Ti dio zajednice Paulinuma! Ispis E-mail
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 08:11

Završavaš osmi razred i razmišljaš o dalnjem školovanju. Ako si aktivan u župi, možda osjećaš klicu Božijeg poziva, odnosno želiš svoje školovanje nastaviti na temeljima kršćanske kulture, zatim želiš stjecati znanje iz mnogih zanimljivih predmeta? Dođi i postani dio zajednice „Paulinuma“! Ukoliko si zainteresiran, obrati se svećniku, vjeroučitelju, kantoru ili crkvenom službeniku i oni će ti dati upute. U dogovoru sa Upravom gimnzije i sjemeništa (kolegija) „Paulinum“, možeš doći pogledati zgradu, prostorije, školski program, dnevni red i pitati što god te interesira.

Paulinum je zgrada u kojoj su smješteni internat i škola. Škola je akreditirana kao Biskupijska klasična gimnazija. Od ove godine gimnazija je ponovno potvrđena od  Ministarstva prosvete iz Beograda ( Sl. glasnik Rs – Prosvetni glasnik “, br. 2 2020.) Predmeti su isti kao i  u drugim gimnazijama, osim što je veći naglasak na klasičnim jezicima, vjeronauku i povijesti. Nakon položene mature, može se upisati bilo koji fakultet, napose filozofsko – teološki. Osim što „Paulinum“ nudi intelektualnu formaciju, velik je naglasak na kršćanskoj kulturi i na duhovnoj formaciji. To znači, da „Paulinum“ poučava, odgaja i jedina je takva katolička institucija na našim prostorima, u koju se mogu upisati u gimnaziju osim dječaka i djevojke.

Sve detaljne informacije u vezi upisa i potrebnih dokumenata možeš pitati putem

telefona: +381 (0)24 555- 340,  zatim e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Sve što te zanima možeš naći i na web stranici : www.paulinum.edu.rs

Budi hrabar i odlučan! Radujemo se Tvome dolasku!