Dátum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

 

 

Home Híreink Tanévkezdet
Tanévkezdet Nyomtatás E-mail
2021. szeptember 09. csütörtök, 11:33

Megszólalt az iskolacsengő, s ezzel kezdetét vette a 2021/22-es iskolai tanév. Az új iskolaév kezdetet előkészítő gyűlés előzte meg, amely augusztus 20-án lett megtartva. Msgr. Miocs József igazgató az egybegyűlt tanári kar tagjai számára felvázolta az előttük álló év terveit és az újabb reformterveket.

A születet döntés alapján szeptember 2-án a Paulinum Gimnázium és Kollégium kápolnájában délelőtt 9 órai kezdettel igeliturgia keretében meg lett nyitva az új tanév. Isten segítségét kérve magyar és horvát nyelven a tanárokkal a diákok énekelték a Veni Sancte Spiritus - Jöjj Szentlélek himnuszt. Az igazgató visszaemlékezve az előző időszakra, reményét fejezte ki a jövőre tekintve, hogy talán az oktatás rendezettebb körülmények között zajlhat le, és az elmaradt illetve előrelátott rendezvényeket megtarthatjuk. A liturgikus cselekmény után az inaugratio (lat. bevezető) következett. Ennek keretében sor került az új diákok, fiúk és lányok bemutatására, akiknek az igazgató íróeszközöket és fűzeteket tartalmazó kis csomagokat nyújtott át. Ezt követte a tanárok és az osztályfőnökök, és az általuk előadott tantárgyak ismertetése.

A tanárok bemutatása során be lett mutatva Agárdi Brigitta, a magyar irodalmat és nyelvtant oktató új tanárnő, aki az elhunyt Patócs László magyar tanár helyét vette át. A tanévnyitó végén az igazgató megköszönte minden megjelent tanár részvételét, és eredményes munkát kívánt mind a tanároknak, mind a diákoknak. A záró szavak után a diákok az osztályfőnökükkel elvonultak a maguk tantermébe, ahol részletezve lettek számukra az idei tanév tervei és a kormány által kiadott további pandémia megelőzését eszközlő intézkedésekre vonatkozó rendeletek.