Datum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

 

 

Home Upis u gimnaziju
Upis

Koju srednju školu izabrati? Nije li ovo pitanje koje si sebi postavljao u zadnje vrijeme? Razmišljaš što bi bilo najbolje za tebe i u čemu bi se najbolje ostvario? Misliš da…? Pitaš se je li…? Dvoumiš se kako bi…? Mnoštvo pitanja na koja zasada nemaš odgovor. Ako čitaš ovaj tekst, možda si mu na tragu!


Paulinum je zgrada u kojoj su smješteni internat i škola. Škola je državno priznata i registrirana kao Biskupijska klasična gimnazija. Predmeti su isti kao u drugim gimnazijama, osim što je veći naglasak na klasičnim jezicima i vjeronauku. Nakon položene mature može se upisati bilo koji fakultet, a napose filozofsko - teološki. Osim što Paulinum nudi intelektualnu formaciju, velik je naglasak i na duhovnoj formaciji. Svakodnevni raspored uključuje jutarnju i večernju molitvu, pobožnost i misu.

 

Postupak za primanje u Biskupijsko sjemenište "Paulinum"


Tko može biti primljen u Sjemenište?


a/ Kandidati koji su završili osnovno obrazovanje i stekli svjedodžbu o završenom

osnovnom obrazovanju.

b/ Mladići koji su započeli neku srednju školu, a čiji je program kompatibilan s programom naše Biskupijske klasične gimnazije.

c/ Posjeduju dispozicije koje se traže za svećeništvo, ili za neku crkvenu službu, a

navedene su u crkvenim dokumentima.


Zamolbe za primanje u Sjemenište treba dostaviti najkasnije do 31. kolovoza t. g.


Župnik šalje sljedeće dokumente na adresu Biskupskog ordinarijata ili škole, ili ih osobno, što je preporučljivo, donosi uz pratnju kandidata: zamolba kandidata vlastoručno napisana na arku papira, izvadak iz matice krštenih, svjedodžba o završenoj osnovnoj školi ili svjedodžba završenog zadnjeg razreda neke srednje škole, curriculum vitae - životopis kandidata vlastoručno napisan, izvadak iz matične knjige rođenih, liječničko uvjerenje, izjava roditelja ili skrbnika o pristanku da kandidat nastavi svoje školovanje u Paulinumu, preporuka župnika i fotografija kandidata.


 

Budi hrabar i odlučan! Radujemo se tvome dolasku!Za upis u „Paulinum“ zainteresirani se mogu raspitati kod svojih župnika ili direktno preko djelatnika gimnazije. Osobno i putem telefona ili e-maila. Radnim danom moguće je posjetiti i pogledati zgradu i upoznati se sa životom i radom gimnazije i sjemeništa „Paulinum“.