Datum

Link

Home
Vijesti


Susret u Tavankutu Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 12:59

U jesensko vrijeme, kada župe zahvaljuju Bogu za godišnje plodove, a ujedno sakupljaju darove za „Paulinum”, paulinci rado idu na susret u te župe. Tako smo bili u nedjelju, 08. listopada, na poziv preč. gosp. Franje Ivanković u župi Tavankut. Susret je počeo u crkvi Srca Isusova svetom misom. Svetu misu su služili rektor i prefekt „Paulinuma” sa mjesnim župnikom. Također je bio prisutan i duhovnik sjemeništa, koji je pod svetom misom bio na raspolaganju vjernicima u ispovjedaonici. Liturgijsko slavlje su uzveličali čitanjima Kiril Stojanov i Danijel Hatnađ, te molitvu vjernika je čitao Seleš Kološ. O svom životu je govorio, odnosno svjedočio maturant Đuro Juhas. Nakon svete pričesti za meditaciju, recitirao je pjesmu Alekse Kokić „U meni živi Krist” David Đuriš, a zatim su izveli u duetu skladbu J. S. Bacha Tamaš Kiš i Danijel Hatnađ. Prema običaju iza svete mise smo išli u župni stan, gdje nas je čekao obilan objed. U poslijepodnevnim satima posjetili smo OŠ. „Matija Gubec” i u kulturnom centru izložbu slamarskih radova. Susret je završen s tradicionalnom nogometnom utakmicom i unatoč, što smo izgubili igru, veseli smo se vratili u naš voljeni „Paulinum”.

 
Posjet iz Pokrajinskog Tajništva za Obrazovanje Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 12:54

Posjetili su našu školu 04. listopada, predstavnici Pokrajinskog tajništva za obrazovanje iz Novog Sada. Žolt Sakalaš, pokrajinski tajnik, Biljana Kaserić, odgovorna za srednjoškolsko obrazovanje i Goran Dragosavljević pokrajisnki inspektor. O daljnjem radu naše gimnazije sa službenom delegacijom iz tajništva za obrazovanje, razgovarali su direktor msgr. Josip Mioč, zamjenik direktora dr. Josip Ivanović i predsjednik školskog odbora Oto Čorba. Gimnazija i sjemenište  „Paulinum” je od 2004. akreditiran i kao takva institucija je pod državnom kontrolom. Delegacija iz Novog Sada obišla je razrede i prostorije „Paulinuma”, a iza toga su razgovarali sa profesorima i imali susret sa učenicima naše gimnazije.

 
Berbanski dani na Paliću Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 12:49

Od 29. rujna do 01. listopada priređeni su na Paliću, 28 put berbanski dani. Na berbanskim danima prije svega su bili izloženi produkti  voća i povrća, a najviše grožđa i raznih vrsta vina, osim spomenutih vrsta moglo se vidjeti i nabaviti, meda, sireva, rakije, cvijeća i drugih vrsta organskih proizvoda.

Paulinci svake godine posjećuju berbanske dane, jer ova manifestacija ujedno i prilika za rekreaciju i za upoznavanje mnogovrsnih prirodnih proizvoda. Prema tradiciji i ove nas je godine počastio zakuskom i pićem državni tajnik g. Imre Kern.

 
Vjenčanje našeg profesora Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 12:46

U zadnju subotu mjeseca rujna u crkvi Srca Isusova u Bačkim Vinogradima vjenčao se naš profesor Danijel Zajakov. Profesor Zajakov već nekoliko godina predaje u našoj školi mađarski jezik. Kada smo čuli vjest o vjenčanju, mi smo se obradovali i oni koji su imali prilike, prisustvovali su obredu vjenčanja, koji je predvodio naš rektor. Profesoru čestitamo i želimo da Božji blagoslov i Božja pomoć prate njihov bračni život.

 
Dar u namirnicama Ispis E-mail
Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 12:37

Nakon ponovne uspostave autonomije Pokrajne Vojvodine, Predsjedništvo vlade, šalje svake godine našoj instituciji božićno-novogodišnje darove. Darovi se sastoje ili od školske opreme ili u pomoći za bolje funkcioniranje sjemeništa-internata. Ovakvo obdarivanje traje već desetak godina i možemo kazati da je postala tradicija da predsjednik ili potpredsjednik Vojvođanskog parlamenta šalje poklon „Paulinumu”. Ove godine pomoć je stigla prije početka nove školske godine. Dar se sastojao od raznih vrsta namirnica, koje je došlo u pravo vrijeme, jer kako se kaže, svaki početak je težak. Za dobru namjeru i brigu za ovu pomoć zahvaljujemo predsjedniku Ištvanu Pastoru, a zatim samoupravi Subotica, koja je posredovala i transportirala ovu pomoć.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 83