Dátum

Link

Home Híreink
Hírek
Et resurrexit - És feltámadott Nyomtatás E-mail
2017. május 10. szerda, 11:57

Az Életjel – Művészetbaráti Kör szavalói megtartották a hagyományos húsvéti műsort a Városházán. A rendezvényre a szabadkai Városháza dísztermében került sor. Az „Et resurrexit tercia die – És harmadnapra feltámadott” műsoron a Paulinum Gimnázium tanulói is szerepeltek. A Paulinum Schola Cantorum kórusa 25 éven át tette ünnepélyesebbé az Életjel húsvéti műsorait. Ebben az esztendőben hangszereken játszó két diákunk szerepelt. A műsor elején beszédet mondott ft. Mgr. Balcsák Szilárd, székesegyházi káplán. Az Életjel szavalói alkalmi szavalatokkal hangolták fel a résztvevőket a húsvéti ünnepekre.

A paulinista tanulók duetteket adtak elő fuvolán és klarinéton. A Régenbogen szabadkai német vegyeskórus magyar és német nyelven íródott énekszámokat adtak elő Kiss Miskolci Diana vezetésével. A húsvéti műsor rendezője és a szavalók felkészítője Horváth Emma tanárnő volt.

 
Húsvéti műsorunk három rádió közvetítésében Nyomtatás E-mail
2017. május 10. szerda, 11:56

A Paulinum Gimnázium diákjai a megszokott hagyományhoz híven alkalmi húsvéti műsort készítettek a Szabadkai Rádió, a Pannon Rádió és a Mária Rádió részére. A műsor „Megváltottál minket Urunk, hűséges Istenünk” címmel szerepelt. A műsort ft. mgr. Tojzán László szerkesztette és állította össze. A műsoron közreműködtek: Szeles Kolos, Hegedűs András, Gyuris Dávid és Dér Leo. Az előadásra Tóth Bagi Kornél készítette fel a növendékeket. A zeneszámokat a műsorhoz mgr. Kujundžić Marijan tanár válogatta. A műsor felelős szerkesztője msgr. Miocs József rektor volt. A hangfelvétel a Szabadkai Magyar Rádió stúdiójában készült. A paulinisták számára nagy örömet jelent az, hogy a húsvéti rádióműsort nem csak a Szabadkai Magyar Rádió közvetítette, hanem a Mária Rádió és a Pannon Rádió is. A műsor sugárzására nagyszombaton délután és húsvét vasárnapján került sor.

 
A fiatalok virrasztása Nyomtatás E-mail
2017. május 10. szerda, 11:51

Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére virágvasárnap előtti szombaton világszerte virrasztanak a katolikus fiatalok. Virágvasárnap egyben a keresztény ifjúság világnapja, mert a virágvasárnapi liturgiában leginkábba a gyermekek és a fiatalok szerepelnek. Továbbá a virrasztás értelme, hogy a fiatalok minél jobban készüljenek fel a nagyheti eseményekre és magára a húsvétra. A szabadkai fiatalok virrasztásának már két évtizede a Paulinum ad otthont. Habár ebben az esztendőben nagyon kevés fiatal jött a virrasztásra, mégis a lelkes csoport a paulinistákkal az összejövetelen elmélkedtek, imádkoztak és énekeltek, s így készültek fel a húsvéti ünnepekre. A hagyományhoz hűen egyházmegyénk főpásztora, msgr. Pénzes János püspök úr elmélkedésével és áldásával zárult az összejövetel.

 
A Magyar Ház megáldása Nyomtatás E-mail
2017. május 10. szerda, 11:47

A Vajdasági Magyar Szövetség az eddigi Magyar Házat az Ágó Mamuzich utcában átadta a médiáknak, és ott központi Magyar médiaház lesz a jövőben. A tervek szerint egy éven belül a már ott működő Pannon Rádió és TV mellet, odaköltözik a Szabadkai Magyar Rádió, a Hét Nap és a Magyar Szó szabadkai szerkesztősége.

Bodzsoni István a Pannon RTV igazgatója szerint, - a médiaház egyedi lesz a Kárpát-medencében, amely majd méltó módon tudja szolgálni a vajdasági magyarok érdekeit. A VMSZ új otthona az Áldozatok tere 5-ös szám alatt található. Ez egy polgári családi ház volt, amely át lett alakítva a közösség szolgálatára. Az új ház húsvétra lett megáldva. A ház megáldásának szertartását msgr. Miocs József, a Paulinum rektora végezte Pásztor István elnökúr és a tisztségviselők jelenlétében.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 114