Dátum

Link

Home Híreink
Hírek
Dolce Vita vendéglő megáldása Nyomtatás E-mail
2017. október 12. csütörtök, 09:15

Szabadka városának központjában, a Népszínház mögött egy új vendéglő nyílt meg Dolce Vita elnevezéssel. A vendéglő két részből áll: kávézó – söröző részlegből és étteremből, amelyek a legkorszerűbb felszolgáló felszereléssel rendelkeznek. Hangulatos díszítésével és a stílusos bútorzatával csalóka minden járókelő részére. Az étterem előtt terasz is rendelkezésre áll a vendégek részére, akik kellemes időben a friss levegőn is társaloghatnak falatozás közben. A vendéglőt Vicai Olivér látszerész működteti, aki ennek a megáldására felkérte iskolánk rektorát, azzal a szándékkal, hogy szívesen látja  vendégül a Paulinum tanárait és tanulóit.

 
Megemlékezés  Márton Máriáról Nyomtatás E-mail
2017. október 12. csütörtök, 09:12

Rövid, de súlyos betegség után eltávozott tőlünk Márton Milánovics Mária. Mária egykor iskolánk és intézetünk munkatársa volt. Szívesen és készségesen segített mindenféle munkában. Mindig jókedvű és vidám volt. Számtalanszor emlegette édesapját, Márton Tamás bácsit, aki Budanović püspök úr irodista - sofőrje volt, a Paulinumban pedig házmester. Máriát Szabadka belvárosi templomaiban és plébániáin jól ismerték. Éveken át a székesegyházban a Szent  Teréz énekkar oszlopos tagja volt, de a többi templomban is szívesen énekelt, és segített minden féle munkában. Bátorította  a gyerekeket a hittanra, a jó hallásúakat az éneklésre és a híveket a templomba járásra. Máriára tisztelettel emlékezünk és kérjük az Urat, hogy legyen jóságos bírója és jutalmazója.

 
Látogatók a Tartományi Oktatási Titkárságról Nyomtatás E-mail
2017. október 12. csütörtök, 09:02

Október 4-én egy munkanap erejéig látogatást tettek iskolánkban a Tartományi Oktatási Titkárság magasrangú tisztségviselői. Szakállas Zsolt, oktatási titkárhelyettes, Biljana Kaserić, segédtitkár, Goran Dragosavljević, tartományi tanfelügyelő. Az oktatási megbízottakkal iskolánk igazgatója, msgr. Miocs József, dr. Josip Ivanović, igazgatóhelyettes és Csorba Ottó, az iskolaszék elnöke megbeszélték a Paulinum Gimnázium további működtetését az újabb előírásoknak megfelelően. A Paulinum Gimnázium és Szeminárium (Kollégium) 2004-től államilag elismert, akkreditált intézmény, és mint ilyen, állami felügyelet alatt van. Az oktatási tartományi felelősök látogatásuk alkalmával körüljárták az iskola helységeit, utána viszont találkoztak a tanárokkal és a tanulókkal, majd közös fényképezéssel zárult a látogatás.

 
Esküvőn voltunk Nyomtatás E-mail
2017. október 12. csütörtök, 08:43

Szeptember 23-án a királyhalmi Jézus Szíve templomban Zajakov Dániel, magyarszakos tanárunk esküdött. A szertartást és a szentmisét iskolánk igazgatója tartotta, amelyen mi is részt vettünk, és segédkeztünk, hogy ünnepélyes és szebb legyen a házasság szentségének a kiosztása. Dániel tanárunknak szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy Isten áldása és segítsége vezérelje házasságukat.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 121