Dátum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

Home Híreink
Hírek
Predsjednik Skupštine APV primio direktora Biskupijske klasične gimnazije „Paulinum“ Nyomtatás E-mail
2011. március 12. szombat, 22:48

Predsjednik Skupštine AP Vojvodine Sándor Egeresi primio je 10. ožujka ravnatelja Biskupijske klasične gimnazije i rektora Sjemeništa „Paulinum“ u Subotici, msgr. Józsefa Miocsa. Miocs je tom prigodom obavijestio predsjednika Egeresija o aktivnostima gimnazije i zahvalio za potporu i pomoć koja je posredstvom Fonda za kapitalne investicije pružena za obnovu zgrade škole.
Gimnazija, koja iduće godine slavi 50 godina neprekidnog rada, je dvojezična muška srednja škola klasičnog smjera, otvorena za sve učenike, u kojoj su svoje obrazovanje stekli mnogi vjeroučitelji, profesori, doktori, pravnici, novinari, diplomati i drugi.
Po akreditaciji, koju je dobila od Vlade AP Vojvodine, potpuno je izjednačena s ostalim srednjim školama. Svrha obrazovanja je razvijanje intelektualne širine s naglaskom na kršćanskim vrijednostima. Svršeni đaci gimnazije vrlo uspješno nastavljaju svoje visokoškolsko obrazovanje.
Tom je prigodom gospodin Miocs pozvao sve one koji su zainteresirani za povijest, klasične i ostale jezike i njegovanje kršćanskih vrijednosti, da se upišu u ovu gimnaziju.
Predsjednik Egeresi je izrazio zadovoljstvo uspjesima „Paulinuma“ i dao svoju potporu daljnjem radu i planovima institucije.

www.suboticadanas.info

 
Brošura o školi i sjemeništu Nyomtatás E-mail
2011. február 25. péntek, 13:44

Ovih dana iz tiska je izišla kratka brošura koja ukratko prezentira život i rad u Klasičnoj gimnaziji i sjemeništu Paulinum. Kroz 10 najčešćih pitanja progovara o najbitnijim informacijama koje interesiraju, kako osnovnoškolce, tako i njihove roditelje. No, slike govore više od riječi pa je dovoljno pogledati 'zamrznute' trenutke iz dnevnog života, škole, putovanja, izleta, nastupa... Brošure će biti podijeljene župama naše i susjednih biskupija, kao i osnovnim školama. Cilj je pomoći učenicima osnovnih škola da lakše izaberu svoj daljnji put obrazovanja. Ako stigne i u tvoje ruke, neka te barem kratko potakne na razmišljanje :)

 
Zimske radosti Nyomtatás E-mail
2011. február 24. csütörtök, 14:11

Iako smo već na vratima trećeg mjeseca, zima ni malo ne popušta. Snijeg je ponovno obukao Suboticu u bijelo. Prigoda je to za zimske radosti, pa nam čak ni čišćenje snijega s vremena na vrijeme ne pada teško. Evo na slici možete uočiti vrijedne pojedince iz I. i III. razreda kako s alatom u ruci prkose debelom snježnom pokrivaču. Samo nek' pada… Bolje ga je sad čistit nego ljeti! Zamisli da u ljeto moraš po najvećoj vrućini čistit snijeg…

 
Papinsko priznanje profesorima Paulinuma Nyomtatás E-mail
2011. január 27. csütörtök, 12:14

Dvojica profesora Klasične biskupijske gimnazije Paulinum dobila su ugledno papinsko priznanje „Pro Ecclesia et Pontifice“ (Za Crkvu i Papu). Ovo priznanje najvišeg je ranga kojeg Papa podjeljuje laicima koji su svojim životom i radom dali velik doprinos Crkvi. Prof. dr. Josip Ivanović, profesor filozofije i sociologije, te prof. dr. Czékus Géza, profesor biologije već 25 godina predano rade u gimnaziji Paulinum. Iako su angažirani i u drugim znanstvenim i obrazovnim institucijama, gajili su posebnu ljubav i pažnju prema Paulinumu, gdje su odgajali mnoge generacije učenika koji su kasnije postali svećenici ili laici vjerni Crkvi. Papinsko priznanje „Pro ecclesia et Pontifice“ potpisao je papa Benedikt XVI. a proslijedio ga je apostolskom nunciju u Beogradu, mons. Orlandu Antoniniju, koji ga je na blagdan Obraćenja sv. Pavla i dan Paulinuma svečano uručio profesorima.

 
<< Első < Előző 161 162 163 164 165 166 Következő > Utolsó >>

161. oldal / 166