Dátum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

 

 

Home Híreink
Hírek
Dan Duhovnih zvanja Nyomtatás E-mail
2010. június 01. kedd, 08:44

Schola cantorum

 

Na Svjetski dan duhovnih zvanja, u nedjelju 25. travnja, sjemeništarci i učenici Biskupijske klasične gimnazije "Paulinum" imali su dvostruko slavlje. Proslavili su Svjetski dan duhovnih zvanja, a zatim i dan gimnazije "Paulinum”.

U katedrali je tom prigodom priređena glazbena meditacija, gdje je nastupio sjemenišni zbor „Schola Cantorum Paulinum“, izvevši napjeve gregorijanskog korala, te višeglasne skladbe i kanone pod ravnanjem mons. Josipa Mioča. Glazbene točke upotpunjavale su pjesme Nedjeljka Travljanina i Šandora Šika, koje su recitirali Dario Marton i Egeto Edmond.

Nakon glazbene meditacije slijedila je sveta misa u čast duhovnih zvanja, koju su slavili odgojitelji Paulinuma i svećenici grada. Svetu misu je uzveličao sjemenišni zbor i komorni zbor „Pro Musica“. O svom životnom putu i zvanju govorili su maturanti, Kalev Petre i Danyi Norbert. U svom govoru i na kraju misnog slavlja rektor sjemeništa zahvalio se svim dobročiniteljima i vjernicima na molitvi, podršci i na svestranoj pomoći.

 
Megújult a Paulinum” Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Kollégium honlapja Nyomtatás E-mail
2010. március 24. szerda, 15:31

A mai napon indult el az új "Paulinum" Klasszikus Gimnázium és Kollégium - Szabadka hivatalos weboldala. Melyen megismerkedhet a "Paulinum" Szabadkai Gimnáziúmmal és Kollégiummal. Valamint a hozzá fűződő információkkal.

 
<< Első < Előző 181 182 183 184 185 Következő > Utolsó >>

185. oldal / 185