Dátum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

 

 

Home Híreink
Hírek
Kamo dalje? Dođi u Paulinum! Nyomtatás E-mail
2011. május 16. hétfő, 10:52

Osmi razred je pri kraju. Postavlja se ono važno pitanje na koje uskoro treba odgovoriti: kamo dalje? Koju školu izabrati? Što i kako upisati? Što je najbolje za mene? Ako dosad nisi čuo, onda dobro poslušaj: postoji jedna škola, zove se Klasična biskupijska gimnazija Paulinum. Poznato ti je? Želiš još više saznati što se tamo uči, kako se živi, kako upisati…? Jednostavno prošetaj našom web stranicom i pronađi sve podatke koji te interesiraju. Ako nas pitaš kamo dalje, mi ti poručujemo: dođi u Paulinum Smile

 
Dan duhovnih zvanja Nyomtatás E-mail
2011. május 16. hétfő, 10:50

Na nedjelju Dobroga Pastira slavi se Dan duhovnih zvanja i to je nakon proštenja drugi najvažniji dan u Paulinumu. Možemo slobodno reći – to je naš dan, dan onih koji u sebi osjećaju klicu duhovnoga zvanja i žele je još više razviti. Toga dana se posebno pripremamo jer svake godine nastojimo našim kolegama, roditeljima, prijateljima, dobročiniteljima i svima ostalima prirediti jedan mali program sa svetom misom. Tako smo i ove godine, 15. svibnja, priredili glazbenu meditaciju na kojoj su sudjelovali pjevači, svirači i recitatori sjemeništa Paulinum. Uvodnu riječ uputio je rektor mons. Josip Mioč, koji je u zajedništvu sa sjemenišnim odgojiteljima predvodio svetu misu. O svom životnom putu i pozivu posvjedočili su Dalibor Boldiš i Davin Kohanec, učenici IV. razreda. Želja nam je bila potaknuti prisutne na molitvu za duhovna zvanja te zamoliti za daljnju podršku našoj zajednici koja živi od dobrote vjernika i dobročinitelja.

 
Snimljen najnoviji CD sjemenišnog zbora Nyomtatás E-mail
2011. május 16. hétfő, 10:43

Sjemenišni zbor Schola cantorum Paulinum ovih je dana bio naročito aktivan. S profesionalnim snimateljskim studijom "Audio Solutions" snimljene su vokalne i orguljske skladbe, čiji su izvođači učenici Paulinuma. Kako nam je ovo jedno veliko i značajno iskustvo, željeli bismo ga podijeliti s vama. Kada uskoro budete uživali u gregorijanskim i višeglasnim skladbama, te ugodnom zvuku malih baroknih orgulja sjemenišne kapele, sjetite se da iza svega toga stoje sati i sati napornih vježbi i proba. Nije bilo nimalo lagano, ali nosila nas je ljubav prema glazbi i svijest da ćemo maksimalno iskoristiti naše talente. Za naše svakodnevne vokalne 'treninge' bio je zadužen prefekt Dragan Muharem, a na samim nastupima zborom je ravnao rektor mons. Josip Mioč, profesor glazbe. CD je sniman u sjemenišnoj kapeli, a snimanje je trajalo tri dana. Moramo priznati da nije bilo nimalo jednostavno stati pred mikrofon. Koncentracija je morala biti maksimalna, mjesta za greške nije smjelo biti. No to nas je još više potaklo dati sve od sebe i sad zadovoljstvom možemo reći da nam se trud isplatio. Kako se bliži 50. obljetnica postojanja Paulinuma, željeli smo ovim projektom dati doprinos ovom značajnom jubileju. Nadamo se da ćemo i na vas prenijeti onu ljepotu harmonije, koju smo nastojali snimiti na CD.

 
Sudjelovanje na Sajmu obrazovanja Nyomtatás E-mail
2011. május 16. hétfő, 10:39

U fiskulturnoj dvorani srednje škole „Ivan Sarić“ u Subotici održan je dvodnevni Sajam obrazovanja 19. i 20. travnja. Cilj Sajma je povećati opću razinu informiranosti učenika i roditelja o obrazovnim ponudama koje postoje u srednjim, višim školama i fakultetima u Subotici i da se učenici konkretnije upoznaju sa svijetom rada i zanimanja u cilju lakšeg i kvalitetnijeg izbora budućeg profesionalnog poziva. Među mnogobrojnim srednjim školama Subotice, kako i prijašnjih tako i ove godine, predstavila se i Klasična biskupijska gimnazija Paulinum. Kako se živi, što se uči, što je potrebno za upis i mnogobrojne druge informacije u vezi škole mogle su se saznati iz prve ruke od učenika koji su 'čuvali' štand Paulinuma. Podijeljene su brošure, razmijenjena iskustva, ostvarena su nova poznanstva koja će pomoći mnogima da se zainteresiraju za klasičnu gimnaziju.

 
<< Első < Előző 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Következő > Utolsó >>

189. oldal / 196