Dátum

Link

 

 

Támogató BETHLEN GÁBOR Alapitvány

Home Híreink
Hírek
Előkészületek és Veni Sancte Nyomtatás E-mail
2020. szeptember 14. hétfő, 07:23

Az eddig eltelt 2020-as évben a Covid-19 vírus okozta járvány az emberi élet minden terére rányomta bélyegét. Világszerte a kormányok különféle intézkedéseket hoztak a járvány fékezésének és az emberi tevékenységek megszokott menetrendjébe való terelésnek érdekében. A kiszámíthatatlanság feszültségében az oktatás folytatásával kapcsolatban újabb és újabb tervekkel álltak elől, míg arra a döntésre jutottak, hogy szigorú óvintézkedések és fegyelem megtartása mellet az iskolák ismét megnyithatják ajtaikat a diákok előtt.

 

Augusztus 24-én a Paulinum gimnázium tanári kara gyűlést tartott az intézet nagy étkezdőjében megtartva a járványügyiek által közzétett intézkedéseket. A gyűlésen az egyéb tanári kötelezettségeken és feladatokon kívül meg lettek vitatva az országos előírások a tanévkezdésre és az oktatás menetére vonatkozó intézkedések. Ennek fényében idén a 2020/21-es tanévkezdés másképpen alakult. Elmaradt a szokásos Veni Sancte szentmise a szülőkkel együtt. Helyette az intézet kápolnájában a megfelelő távolságra egymástól leültetett diákok és tanárok szájmaszkban az igazgató, msgr. Miocs József vezetésével Szentlélek hívó imát mondtak. A közös ima után az elmúlt évektől eltérően nem az elsősök osztályában, hanem a kápolnában lett megtartva az inaugratio (lat. bevezető), amellyel hivatalosan is meg lett nyitva a 2020/21-es tanév. Ennek keretében sor került az elsős diákok bemutatására, továbbá a tanárok és az osztályfőnökök és általuk előadott tantárgyak felsorolására, valamint az elkezdet év tanterveinek rövid ismertetésére. A tantestület határozata alapján a tavalyi harmadik osztály diákjai dicséretet kaptak a kimagasló osztályszíntű teljesítményért és magatartásért. A tanévnyitó végén az igazgató eredményes munkát kívánt mind a tanároknak, mind a diákoknak. A záró szavak után minden osztály az osztályfőnökével elvonult a maga osztályába, ahol az első osztályfőnöki óra keretében további útmutatásokat kaptak a diákok a járvánnyal kapcsolatos előírásokról és védekezésről.

 
A PAULINUM GIMNÁZIUMBA ÍRATKOZÓK FIGYELMÉBE Nyomtatás E-mail
2020. július 07. kedd, 12:37

A Paulinum egyházi alapítású és államilag elismert gimnázium, amelyet a rendszerváltás után, 2004-től az állam kiegyenlítette minden más gimnáziummal az országban. Azóta többször voltak iskolareformok, változtatások a tanrenddel kapcsolatban és ezekhez kellet nekünk is az elmúlt esztendőben alkalmazkodni, és az Oktatási Minisztériummal egyeztetni. Megbeszélések után az Oktatási Minisztérium az idei évtől ismét megerősítette a Paulinum hivatalos működését és az akkreditált  tananyagot. Ez megtalálható Szerbia hivatalos lapjának második számában: „Sl. glasnik RS – Prosvetni glasnik”, br. 2/2020). Az iskola klasszikus irányzatú, nyelvi gimnázium. A hangsúly a nyelveken van, a klasszikus kultúrán, a történelmen és a hittanon. Az intézménybe nem csak azok a fiúk és lányok  jelentkezhetnek, akik a gimnázium után filozófiai-teológiai tanulmányokat szeretnének folytatni, hanem azok is, akik az érettségi után bármely főiskolára vagy egyetemre kívánnak felvételezni. A jó szakképzett tanári kar arra törekszik, hogy minél nagyobb tudást nyújtson a tanulóknak, az intézet viszont a keresztény értékekre nevel.

 

A gimnáziumba ugyanazokkal az okmányokkal kell beiratkozni, mint bármely más gimnáziumba, középiskolába.

Jelentkezési időpont, munkanapokon, délelőtt 8-tól 13:00 óráig között lehetséges.

 

A Paulinum elérhetőségei:

 

tel./fax: 024/555-340,

email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,

illetve web oldal: www.paulinum.edu.rs

 

Az elérhetőségeken kívül előzetes egyeztetés után bármikor be lehet jönni az iskolába és az intézetbe, hogy személyesen is meggyőződj az iskoláról és a nevelési módszerről.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Paulinum Gimnázium.

 
Búcsúzott az 56. generáció Nyomtatás E-mail
2020. július 07. kedd, 12:34

Az elmúlt számban beszámoltunk arról, hogy az érettségizőink sikeresen túl vannak az érettségi első részén. Ezen a héten került sor a magyar, horvát, német, latin és történelem szóbeli vizsgákra, amelyeket szintén jól teljesítettek. Pénteken reggel mons. Miocs József igazgató vezetésével ft. Tojzán László nevelő és ft. Marko Forgić lelkész Istennek hálaadó misét mutattak be az intézet kápolnájában az érettségizőkkel. Azon a napon délelőtt 10 órai kezdettel lett megtartva a tanáriban a tanári kar tagjainak jelenlétében a búcsúztató ünnepség. A Paulinum újabb sikeres évet tudhat maga mögött, és helyezhető ki falán az 56. generáció tablója, tudhattuk meg az igazgató nyitó beszédéből. Az érettségizők közül hárman kitűnő, egy jeles és egy jó átlagot ért el. A beszéd végén az igazgató emlékül a Paulinumban töltött időkre mindegyik diáknak egy-egy könyvet ajándékozott. Az ünnepség az intézet étkezdőjében folytatódott, ahol a végzősök magyar és horvát nyelven elhangzott beszédekben köszönetet mondtak a tanári kar tagjainak és az intézet alkalmazottjainak a négy évért, amely idő alatt segítették és törődtek velük. Köszönet mindenkinek, akik imáikba foglalták végzős diákjainkat!

 
Megkezdődtek az érettségi vizsgák Nyomtatás E-mail
2020. június 08. hétfő, 09:04

Az emberi élet időbelileg szakaszokra tagolható. Minden egyes szakasz lényeges változásokat, és egyben lehetőségeket hoz magával. Végzős diákjaink, az érettségizők is életük egy ilyen szakaszának a végén vannak. Négy éves iskolai tanulmányaik lezárásához és számonadásához értek. Az online oktatás keretében részt vettek az érettségiztető tanárokkal a felkészítőn, és az elmúlt héten tiszteletben tartva a járványra kiadott egészségügyi előírásokat lezajlott az érettségi első része. Sikeresen túl tudhatják magukat a három írásbeli vizsgán (anyanyelvből, latinból, németből), minek után rövid időre fellélegezhettek. Még előttük áll a szóbeli számonkérés, amellyel végérvényesen zárul számukra a középfokú képzés, és ezzel egyben igazolást kapnak a felkészültségükről további tanulmányaik folytatásához. A szóbeli vizsgák a főtantárgyakból (magyar nyelv, horvát nyelv, német nyelv, latin nyelv és történelem) több napon keresztül tartanak.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 169